rotterdam hilton

Rotterdam, altijd leuk!

Elke keer weer verbaas ik me over hoe leuk Rotterdam is! En er komen steeds meer leuke plekjes, winkeltjes en restaurantjes bij.

Bij aankomst op Rotterdam CS waan je je bijna in New York, al die hoge gebouwen en een futuristisch centraal station! Wij hadden een kamer gereserveerd in het Hilton Hotel, gelegen aan het Hofplein. Een prachtig hotel, op loopafstand van het centraal station, met ruime kamers en een fantastisch ontbijtbuffet. Na een korte inspectie van de hotelkamer duiken we de stad in.

Even de hoek om en je staat zo midden in het winkelgebied. Ik ga op zoek naar de pareltjes en blijf liever weg van het gebied waar alle ketens zitten

Een van mijn favoriete winkels, COS, heeft ook een vestiging in Rotterdam, aan de Karel Doormanstraat. (oké COS is ook een keten, maar zit niet in elke stad) COS heeft mooie basics met heerlijke zachte en draagbare materialen. De ontwerpen hebben vaak net even een leuke twist (strikje, plooitje, shawltje) maar wel met een leuk prijsje.

Een stukje verder de Karel Doormanstraat in, op de hoek met de van Oldenbarneveltstraat, zit een vestiging van Hutspot. Een super leuke, frisse conceptstore met unieke producten. Echt een winkel waar ik blij van wordt. Naast deze vestiging zit er ook een Hutspot in Utrecht en twee in Amsterdam.

credits hutspot
hughrotterdam
joelia-rotterdam

Zo rond borreltijd belandden we in Hugh, de cocktailclub van het Hilton met de ingang aan de Kruiskade. (tegenover het oude Luxor theater). Je kan er lunchen, dineren, maar ook gewoon een drankje of cocktail pakken.

S’avonds hadden we gereserveerd bij Joelia. Wat een feest! Heerlijke verrassende gerechten, super mooie combinaties. En leuke spontane bediening.

Als spectaculaire afsluiter kwam het kaasplateau waarbij we in de kelder van het restaurant verschillende kazen mochten proberen. Echt een fantastische avond gehad bij Joelia!

S’ochtends na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel zijn we naar het Boymans van Beuningen museum gegaan. Leuke binnenkomer is de garderobe van het museum. Je hangt je jas op een hanger en je jas wordt de lucht ingetrokken door een ingenieus systeem. Zo hangen alle jassen mooi in de lucht.

Tijdens ons bezoek aan Rotterdam was er een mooie expositie van Gispen. Deze is nog tot 26 februari 2017 te bezoeken. Maar ook buiten deze expositie om is het Boymans van Beuningen museum de moeite waard om te bezoeken om geïnspireerd te worden.

Kortom, een inspirerend weekend Rotterdam, maar ik moet nog een keer terug om andere, nieuwe pareltjes te ontdekken want er is meer dan ik hier heb beschreven!

img_1268
img_1275
img_1278
2 Comments
 • Vera

  30 december 2016 at 23:34 Beantwoorden

  Wauw dat klinkt wel als een heel tof weekend…!!!
  Liefs Vera

  • Danielle

   2 januari 2017 at 09:57 Beantwoorden

   Dat was het zeker! x

Post a Comment